Apa fluviului Yangtze din China a devenit rosie ca sangele

Scris la data 10/09/2012 de in Mediu

Apa fluviului Yangtze din China a devenit rosie ca sangele

De doua zile, atentia specialistilor din intreaga lume este indreptata spre China, tara in care, in mai putin de 24 de ore, apele fluviului sacru Yangtze, au devenit rosii precum sangele. Cel mai mare si mai lung fluviu chinez s-a prefacut de indata in culoarea inflacarata, apa rosie fiind observata de localnici in apropierea orasuluui Chongquing, unde fluviul Yangtze se intalneste cu raul Jialin.

Misterioasa transformare este cu atat mai surpinzatoare cu cat, in decembrie anul trecut, raul Jian, care strabate orasul Luoyang, s-a colorat de asemenea in rosu. Daca atunci explicatiile au fost puse pe seama  unei scurgeri accidentale de vopsea de la o fabrica din zona, de data aceasta, autoritatile s-au simtit nevoite sa amane rezultatele anchetei deoarece nu ajungeau la nicio concluzie certa.

Aceasta tergiversare la nivel administrativ nu ii impiedica insa pe localnici sa comenteze fenomenul petrecut intr-o cheie bibilica, conform careia, unul dintre semnele primordiale ale venirii Apocalipsei este transformarea raului in sange.

Cu toate acestea, situatia nu pune pe nimei pe jar intrucat apele colorate ale „raului de aur” cum este supranumit in China, nu au afectat recoltele peste care s-au reversat. Ba mai mult, nici fauna subacvatica nu a fost decimata de  noua culoare, semn ca pestilor nu le este teama sa se incumete in apele policromatice.

In plus, curiozitatea provocata de prefacerea apelor fluviului Yangtze, a adus numerosi turisti in zona, viralitatea fotografiilor si discutiilor din mediile de comunicare online din intreaga lume confirmand numarul mare al celor care au vizitat  in ultimele zile orasul Chongquing.

Cel mai probabil misterul va fi dezlegat curand de oamenii de stiinta. Daca nu, autoritatile vor gasi, cu siguranta, o explicatie plauzibila.  Ceea ce nu vor reusi insa sa inteleaga vreodata, nici autoritatile, nici oamenii de stiinta, nici turistii, ci doar localnicii, este faptul ca raul sacru chiar si intr-o astfel de conjunctura isi pastreaza titulatura de „raul de aur” al Chinei, aducandu-i in mai putin de 2 zile sute de turisti dornici sa vada cu ochii lor fenomenul.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Apa fluviului Yangtze din China a devenit rosie ca sangele”

  1. […] fluviului Yangtze din China a devenit rosie ca sangele http://www.stiridebine.ro : Misterul biblic care a zdruncinat opinia oameniilor de stiinta, dezlegat de apele fluviului […]

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

01 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

72 queries in 0.233 seconds.