Cea mai recenta aplicatie iPhone este adresata celor ce iubesc gradinaritul, dar si agricultorilor. Soft-ul pus la punct de compania Adelante Consulting, infiintata de un roman, ofera diagnosticarea rapida a celor mai raspandite boli ale plantelor.

“The Plant Doctor” le permite utilizatorilor sa incarce fotografii cu plantele afectate si sa introduca informatii despre acestea. In maximum doua zile, ei vor primi diagnosticul de la un specialist cu peste 20 de ani de experienta in domeniu. Raspunsul include numele bolii si metode de tratare, precum si contactele unor specialisti locali, care pot examina personal planta.

Aplicatia disponibila si in Romania poate fi descarcata de pe www.plantdoctorapp.com. Soft-ul este gratuit, dar fiecare diagnostic costa 1.99 dolari.

Ideea aplicatiei a venit de la doctorul Scott Nelson, care de 20 de ani se ocupa cu diagnosticarea afectiunilor plantelor si care a lansat o serie de site-uri in acest scop. De implementarea proiectului se ocupa compania Adelante Consulting, infiintata in Canada de Dragos Ionel. Dupa ce a absolvit Politehnica si un master in Business Administration, acesta s-a stabilit in Canada. Firma de consultanta care are deocamdata doar trei angajati a colaborat deja cu Bell Canada, Citigroup si CIBC.