Apple a lansat iWatch

Scris la data 17/03/2015 de in IT&C

Compania Apple debutează în lumea accesoriilor inteligente cu primul său ceas, iWatch. Lansat la o diferenţă de peste 1 an şi jumătate după principalul său competitor, Samsung, creatorul ceasului Galaxy Gear, dispozitivul companiei Apple impresionează nu doar prin multitudinea de funcţii la care utilizatorul are acces, ci şi prin inovaţii la capitolul design şi materiale folosite. iWatch va fi disponibil la precomandă din 10 aprilie 2015 în trei versiuni, din aluminiu, inox şi aur, iar preţurile exclusivistului gadget se situează între 349 şi 17.000 de dolari, în funcţie de dotări.

theinquirer.netCreat cu gândul că „nu doar îl porţi la tine, îl porţi pe tine”, potrivit preşedintelui Apple, Tim Cook, iWatch este un produs frumos, rezistent şi util, care va fi apreciat de fanii Apple, despre care se ştie că le place să epateze cu brandul favorit. iWatch nu este doar un ceas, e o bijuterie care intră cu uşurinţă în categoria produselor de lux. În acest sens, Apple a anunţat că prețul versiunii high-end a iWatch porneşte de la 10.000 de dolari, deşi dispozitivul are şi două variante accesibile ca preţ: modelul Sport costă între 349 şi 399 de dolari, în timp ce versiunea mijloc de gama are un preț care pornește de la 549 de dolari.

Din perspectiva materialelor şi a designului, preşedintele Apple a declarat: „Am vrut să ne potrivim la cât mai multe stiluri personale. Pentru Apple Watch Edition, folosim un metal luxos special: aur solid de 18 karate. Folosim atât aur galben, cât şi roz. Fiecare este un aliaj special, gândit să fie nu numai frumos, cât şi de două ori mai dur decât aurul normal.”

La nivelul funcţiilor, iWatch este dotat cu aceleaşi aplicaţii care se regăsesc pe majoritatea ceasurilor inteligente de pe piaţă: de exemplu, prin conexiune la internet, se pot accesa şi instala aplicaţii, se pot trimite emailuri, se poate răspunde la sms şi apeluri sau se pot plăti facturi. Ceea ce este deosebit la acest dispozitiv ţine de capitolul sănătăţii şi a performanţelor de fitness. Ceasul ţine evidenţa evoluţiei fizice a celui care îl poartă, monitorizează caloriile consumate, timpul petrecut făcând sport, kilometri alergaţi, putând să trimită şi mesaje de reamintire.

Pentru a putea funcționa pe deplin, Apple Watch, care este prevăzut cu un ecran tactil color, trebuie să fie conectat cu un iPhone. Ceasul are o faţă care poate fi personalizată şi o baterie cu o durată de funcționare de 18 ore, în condiţii normale de utilizare. Acesta va putea fi precomandat din 10 aprilie şi va ajunge la cumpărătorii din nouă ţări pe 24 aprilie.

Potrivit estimărilor analiștilor intervievați de Bloomberg, vânzările de aparate Apple Watch ar putea ajunge în actualul an fiscal la aproape 14 milioane de unități, chiar dacă mai sunt păreri în piaţă care nu dau mari şanse dispozitivului. Supremaţia pe piaţa ceasurilor inteligente o deţine deocamdata Samsung. Piața globală a smartwatch-urilor ar putea crește la 28,1 milioane de unități în 2015, de la 4,6 milioane unități, Apple urmând să captureze 55% din piață, anticipează Strategy Analytics.

Sursa foto: theinquirer.net

Summary
Article Name
Apple a lansat iWatch
Author
Description
Compania Apple debutează în lumea accesoriilor inteligente cu primul său ceas, iWatch.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

01 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

72 queries in 0.212 seconds.