Centrul Ceh Bucuresti a pregatit un program nou pentru cinefili, intitulat “No silence, please!” (‘Nu pastrati linistea, va rog!’), in cadrul caruia vor fi difuzate capodopere de la inceputul cinematografiei, acompaniate de muzica live.

Programul “No silence, please!” incepe astazi, 3 februarie, de la orele 20.00 cu filmul ceh “Extase” realizat in anul 1933 de catre regizorul Gustav Machatý, film ce este recunoscut ca fiind primul film din lume care contine o scena de nuditate.

Filmul “Extase” va fi acompaniat live la chitara de liderul trupei Nightloosers, Hanno Höfer (foto).

Hanno Höfer este un muzician roman, liderul trupei de blues, Nightlosers si membru in trupa de jazz Orient Exprees a lui Harry Tavitian. Hanno Höfer canta la chitara, acordeon, washboard si voce. Pe langa faptul ca este muzician, Hanno Hofer este si regizor de filme de scurt si lung metraj.

Programul “No silence, please!” va continua miercuri, 9 februarie, cu celebrul horror german “Nosferatu“, din anul 1922, regizat de F.W.Murnau si acompaniat live de Calin Grigoriu la chitara si pian.

In urmatoarele saptamani, Centrul Ceh va prezenta in cadrul programului “No silence, please!” si alte filme clasice precum “Faust“, “Crucisatorul Potemkin“, “Cabinetul doctorului Caligari” sau “Eroticon“.

Vrem sa le oferim spectatorilor atmosfera magica a unei sali de cinema de la inceputul cinematografiei, cand filmele erau prin traditie acompaniate live de muzica clasica. Vom invita artisti romani, cehi, dar si de alte nationalitati sa acompanieze filmele in propriul lor stil, de la muzica clasica pana la jazz sau electro“, a declarat directorul Centrului Ceh, René Kubášek, despre programul “No silence, please!”.