Aurul, produs de o bacterie

Scris la data 05/10/2012 de in Stiinta

Aurul, produs de o bacterie

Cercetatorii de la Michigan State University au descoperit bacteria care produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu clorura de aur, un compus toxic care se gaseste in natura.

Cei doi oameni de stiinta, Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie si genetica moleculara, si Adam Brown, profesor asociat al universitatii americane Michigan, au realizat in laborator o demonstratie  a procesului care consta in transformarea oricarei materii lipsite de valoare in aur pur.

In fabrica savantilor americani, denumita „The Great World of The Metal Lover” (Marea realizare a iubitorilor de metal”), bacteria „Cupriodivus metallidurans” transforma clorura in metalul pretios, avand un rezultat al digestiei cu o puritate de 99,9%.

Desi intregul proces presupune o reductie mediata biochimica a compusilor de aur in aur metalic, puritatea metalului galben prezinta proprietatile caracteristice.

In acest fel, obsesia milenara a alchimistilor de alta data de a preface metalele nepretioase in aur pur prinde contur, dezlegand msiterul si fascinand totadata mediile academice din lumea intreaga.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

25 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

73 queries in 0.202 seconds.