Multi bucuresteni varstnici fac miscare fara sa plateasca nimic in centrele de fitness amenajate in parcurile capitalei.

Astfel, seara, cand temperaturile nu mai sunt insuportabile, parcurile capitalei sunt animate de cei care lucreaza pentru sanatatea lor. Spre exemplu, in parcul Tineretului sunt abonati la aparatele de fitness mai multi bunici care vor sa demonteze imaginea clasica cu persoane in varsta care stau pe banca si contempleaza. Unii dintre ei au chiar un program strict de miscare: incalzire, exercitii pentru muschi, alternarea la diverse aparate.

Si desi aparatele amplasate in aer liber sunt preferate de persoanele de varsta a treia, acestea sunt frecventate si de persoane mai tinere.

In Bucureşti exista in prezent cateva zeci de locuri in care se poate practica fitness-ul in aer liber. Printre primele deschise se numara cel din parcul Kiseleff, amenajat la initiativa Primariei Sectorului 1, in 2008. Initiativa s-a bucurat de un real succes, astfel incat au fost amplasate aparate de intretinere si in alte parcuri din capitala. O singura problema apare uneori: timpul de asteptare pentru a intra in actiune la aparatul dorit.

Poate ca aceasta initiativa va avea efecte vizibile in timp si bucurestenii varstnici care fac miscare gratuit in centrele de fitness din parcuri se vor inscrie in cativa ani in Clubul centenarilor.