Varsta de aur a carierei mele

Scris la data 27/09/2012 de in Lifestyle

Varsta de aur a carierei mele

O privire in urma, spre anii dintai ai carierei, ne dam seama, cu seninatate,  de cat de mult a contat fiecare caramida a devenirii noastre si cum fiecare etapa ne-a confirmat si reconfirmat de atatea ori meritele profesionale. …Dar cati dintre noi isi mai amintesc acum de prima cafea cu colegii, primul salariu sau de orele peste program? Anii s-au asternut peste toate, dar nu ne-au putut sterge si primele amintiri.

 

Pentru multi, primul job implica pierderea vechiilor repere si acceptarea primelor comoditati de munca salariata. Pentru ceilalti, aceasta inseamna si o schimbare de ritm biologic si primele responsabilitati la inceput de drum. Dar, mai presus de toate, primul loc de munca inseamna o renastere, presarata insa, cu primele esecuri si intrezarirea marilor succese.

 

La 30 de ani se ivesc timid primele crize profesionale, care insa fondeaza experienta competentei si capacitatea de a integra nereusita in CV-ul personal. Regasirea identitatii vine o data cu asumarea responsabilitatilor catre 40 de ani, o varsta la care te poti numi cu adevarat profesionist, la care te afli la apogeul competentelor profesionale si ai depasit primele iluzii profesionale.

 

A cincea decada din viata vine cu amenintarea din partea tinerilor care au avantul tineretii in spate si care, cu setea de a demonstra peste putinta cat de buni sunt, pot pune intr-un con de umbra experienta si profesionalismul celor mai in varsta. 60 de ani- doilul carierei sau restartul unei vieti noi, mai active, mai personale si mai putin constransa de obligatiile sociale si profesionale?

Indiferent de varsta, va exista in permanenta o lupta continua intre viata personala si asperitatile de la locul de munca, insa anii sunt cei care deschid lacatele marilor decizii, determinandu-ne sa ne acceptam varsta si etapa profesionala in care ne aflam.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

01 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

74 queries in 0.194 seconds.