Conform unui clasament realizat de editura Puffin, volumele “Peter Pan”, de J. M. Barrie, si “Alice in Tara Minunilor”, de Lewis Carroll, se numara printre cele mai bune 70 de carti pentru copii din toate timpurile.

In acest clasament se regasesc si volumele “Insula Comorilor”, de Robert Louis Stevenson, “Familia Iepurila”, de Richard Adams, si “Omida foarte flamanda”, de Eric Carle.

Topul celor mai bune carti adresate copiilor cu varsta de peste doi ani cuprinde volume precum “The Bog Baby”, de Jeanne Willis si Gwen Millward, “Peepo!”, de Janet si Allan Ahlberg, si “Hairy Mclary from Donaldson’s Dairy”, de Lynley Dodd.

Clasamentul celor 70 de volume pentru copii cuprinde si o categorie dedicata celebrului Roald Dahl, autorul unor povesti precum “James si piersica uriasa”, “Matilda”, “Charlie si Fabrica de Ciocolata” si “Fantastic Mr Fox”.

Diary of a Wimpy Kid”, de Jeff Kenney, si “The Enemy”, de Charlie Higson sunt cateva dintre volumele noi care se mai regasesc in acest top realizat de editura Puffin.