StiriDeBine vine astazi cu o noua provocare pentru cititorii nostri de toate varstele si pune la bataie patru exemplare din romanul “Nasul lui Mussolini”, oferite de Editura Meteor Press.

StiriDeBine, alaturi de editura Meteorpress, lanseaza astazi concursul Castiga impreuna cu StiriDeBine.ro patru carti de la Editura Meteor Press. Premiul consta in patru exemplare din romanul “Nasul lui Mussolini”, scris de Lluís-Anton Baulenas.

Tot ce trebuie sa faceti este sa postati, in perioada 25 octombrie – 7 noiembrie, un comentariu pe site-ul StirideBine.ro prin care sa ne raspundeti la intrebarea “Ce carte ati citit ultima oara?”.

Cartea “Nasul lui Mussolini”, aparuta la editura Meteor Press, prezinta povestea unei tinere revolutionare comuniste care primeste misiunea de a-l asasina pe dictatorul Primo de Rivera.

In asteptarea ordinului, tanara se ascunde impreuna cu tatal ei intr-un sat din Muntii Pirinei. Anii trec, insa ordinul nu mai soseste. Singura si izolata, prada saraciei si mizeriei, Berta se lupta pentru supravietuire, incercand cu disperare sa se agate de idealuri.

In sat, Berta cunoaste o tanara femeie cu spirit independent, implicata intr-o complicata legatura sentimentala cu o persoana influenta din provincie. Relatia amandurora conduce catre un final surprinzator si splendid.

Cu o arta fara cusur, pornind de la chinul unei asteptari care pare fara sfarsit, Lluís-Anton Baulenas reuseste sa construiasca un argument sugestiv, intesat de intrigi si plin de tensiune narativa, situat intr-o epoca in care, cu sovieticii ajunsi la putere, utopia putea deveni, in sfarsit, realitate.

Ceea ce se intampla in romanul “Nasul lui Mussolini” este prea putin important in comparatie cu ceea ce nu se intampla: ai arma in mana, stii care iti este tinta, esti pregatit sa tragi si, dintr-o data, timpul ramane suspendat in asteptarea unui ordin. Aceasta este drama prin care trece Berta Panatis, al carei destin refuza sa se implineasca.

Cu personaje aflate intr-o lupta continua, pentru care nu conteaza drumul pe care il parcurg, ci ceea ce se afla la capatul lui, “Nasul lui Mussolini” este romanul unei asteptari.

Mai inexplicabila decat amanarea la nesfarsit a atentatului era lipsa oricarui semn de viata. Era mai cumplita decat agonia asteptarii, mai groaznica decat trecerea timpului. Lumea luptei politice incepea sa i se para la fel de indepartata ca planeta Venus. A trecut de la efervescenta sociala si personala, de la tumultul infruntarilor de zi cu zi din Barcelona, la incordarea asteptarii si, incetul cu incetul, la nelinistea nemiscarii. De aici, la inchistarea vitala. Pentru a supravietui”  – un fragment din romanul “Nasul lui Mussolini”.

Castigatorii vor fi anuntati prin e-mail. Pentru acordarea premiului este necesara inscrierea cu o adresa de e-mail valida. Premiul se va ridica personal de la sediul redactiei.

StirideBine.ro isi rezerva dreptul de a sterge postarile care contin limbaj licentios si/sau fotografii si videoclipuri indecente.