Maslinii din Gradina Ghetsimani, cei mai vechi din lume

Scris la data 22/10/2012 de in Mediu

Maslinii din Gradina Ghetsimani, cei mai vechi din lume

Pentru crestinii din intreaga lume nu este nici o surpriza. Pentru ceilalti insa, aceasta descoperire ranverseaza din nou adevarul stiintific. Astfel, un studiu realizat de cercetatorii italieni dovedeste faptul ca maslinii din Gradina Ghetsimani, locul in care a  fost rastignit Iisus, au o vechime de aproximativ 1000 de ani.

Acest lucru a rezultat prin datarea cu carbon efectuata pe 8 mostre recoltate de la cele mai vechi parti ale trunchiurilor maslinilor in cauza, dovedind ca trei dintre acestea provin din jurul anilor 1000.

Cercetatorii sunt de parere ca maslinii supusi studierii sunt  aceiasi cu cei de acum 2000 de ani deoarece acesti arbori au capacitatea, dupa ce au fost taiati, sa rasara din nou din vechea radacina. Ba mai mult, Varsta lor milenara nu a fost afectata in nici un fel de poluarea din zona.

Astfel, se considera ca au fost supusi unui proces de intinerire atunci cand au incetat sa mai fie productivi. Cu toate acestea, nu trebuie omis faptul ca maslinii, ca specie de arbori, sunt considerati de specialisti ca fiind cei mai longevivi copaci.

Pe de alta parte, exista numeroase persoane care sustin ca maslinii in speta nu ar fi cei sub care s-a adapostit Iisus, pentru ca respectivul loc nu ar fi, de fapt, adevarata Gradina Ghetsimani din acele timpuri.

Indiferent de adevarul crestinesc cu privire la valoarea istorica a maslinilor din Gradina Ghetsimani, adevarul stiintific aduce in fata noastra dovada vie a celor mai vechi copaci din lume.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

01 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

71 queries in 0.206 seconds.