Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România se deschide la Braşov

Scris la data 26/03/2015 de in Economie

Centrul comercial Coresi, dezvoltat de francezii companiei Immochan pe fosta platformă industrială Tractorul, va fi inaugurat pe 27 martie. Gândit ca cel mai mare mall din Transilvania şi poziţionat ca shopping resort, un loc unde vizitatorii să găsească absolut tot ce au nevoie, Coresi devine, astfel, cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România, readucând la viaţă 8% din suprafaţa oraşului, în mare parte teren viran.

coresiImmochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, a început în 2013 construcţia centrului comercial Coresi, la Braşov, propunându-şi să devină o destinație turistică și un reper pentru întreaga regiune. Dezvoltatorul Coresi estimează un trafic anual de 10 milioane de vizitatori, bazându-se pe potenţialul turistic al zonei şi pe infrastructură.

Centrul Comercial Coresi, în cifre

Noul centru comercial va cuprinde 130 de magazine, 6.000 de metri pătraţi pentru spaţii de agrement şi cel mai mare hypermarket Auchan din Transilvania, cu o suprafaţă de vânzare de 13.300 metri pătraţi, o galerie comercială cu o suprafaţă de 32.000 metri pătraţi şi o zonă de magazine cu mărci internaţionale şi locale, printre care H&M, iStyle, Apple Premium Reseller, Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Mim, Kenvelo, Tom Taylor, Time Out, Lee Cooper, Brioche Doree, Flanco, Decimas, Sabrini, Yves Rocher, MOA, Arsis – Vodafone, Inmedio, Sensiblu şi mulţi alţii.

Spaţii generoase vor fi alocate pentru opt săli de cinema, digitale, parte dintre ele multifuncţionale, care vor putea fi transformate în săli de conferinţe, de teatru sau de recepţii. Zona de food-court reprezintă peste 10% din suprafața totală a galeriei comerciale, cu 3.500 mp şi 1.000 de locuri la mese.

Pentru a întregi experiența vizitatorilor, Coresi va amenaja platforma din fața centrului comercial, astfel încât în timpul sezonului cald va cuprinde terasele restaurantelor găzduite la interior, clienţii având vedere spre Tâmpa, muntele emblematic al Brașovului.

Centrul comercial va avea o parcare cu 2.400 de locuri şi o zonă destinată mijloacelor de transport în comun.

În cadrul Coresi se vor regăsi și alte puncte de atracţie, cum sunt cele patru piaţete care vor purta nume distincte, şi unde se vor putea organiza concerte sau piese de teatru.

Loc de întâlnire cu meşteşugarii

Braşovul este cunoscut drept Cetatea Meşteşugarilor, ca atare, pentru ei, Coresi va avea o zonă dedicată, pe esplanada din faţa centrului comercial, care are dimensiunile unui teren de fotbal, unde vor fi ridicate cabane care vor găzdui atelierele artizanilor.

“Vrem să propunem ceva cu totul special vizitatorilor shopping resort-ului. De accea ne-am gândit să înlesnim întâlnirea turiştilor dar şi a locuitorilor din Braşov cu artizanii. Vom pune la dispoziţia meşteşugarilor aceste cabane, gratuit. Ele vor găzdui atelierele de artizanat, cu condiţia esenţială ca aceştia să vândă doar ceea ce produc”, a spus Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România.

Investiţia în construirea celui mai mare centru comercial din inima Transilvaniei se ridică la 60 milioane euro. Proiectul va continua cu dezvoltarea unei zone rezidenţiale care va cuprinde aproximativ 2.000 de apartamente în blocuri.

Lansarea Coresi Shopping Resort din acest weekend va aduna peste 150.000 de oameni care se vor bucura de promoţii, tombole, concerte şi focuri de artificii.

Sursa foto: immochan.ro

Summary
Article Name
Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România se deschide la Braşov
Author
Description
Centrul comercial Coresi, dezvoltat de francezii companiei Immochan pe fosta platformă industrială Tractorul, va fi inaugurat pe 27 martie.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

01 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

74 queries in 0.216 seconds.