Cel mai periculos traseu montan din lume se redeschide

Scris la data 12/03/2015 de in Mediu

„El Caminito del Rey” („Micul drum al regelui”) din Spania se va redeschide turiştilor pe data de 24 martie 2015. După mai bine de un deceniu de când a fost închis în urma accidentării şi morţii mai multor persoane care încercau să traverseze unul dintre cele mai grele şi mai periculoase canioane din lume, traseul montan cu peisaje spectaculoase va fi din nou accesibil iubitorilor de senzaţii tari.

caminito del rey 2„Micul drum al regelui” străbate un canion la 100 de metri înălțime deasupra râului Guadalhorce, pe podeţe din lemn recent restaurate, printre pereţi de stâncă ce depăşesc, pe alocuri, 700 de metri înălţime. Pe aici, accesul este posibil prin cotloane săpate în munte ce au o lăţime de nici 10 metri. Traseul montan are o lungime de 3 km, potrivit caminitodelrey.org, şi se află în frumoasa provincie Malaga din Spania. Undeva, scobită în munte, se află și o peşteră pe care turiștii o pot vizita odată cu inaugurarea noului traseu. În primele 6 luni, nu va exista nicio taxă, însă apoi se va plăti o sumă modică.

Foarte popular printre turiştii din toată lumea pentru spectaculozitatea peisajului şi pericolul traversării canionului, „El Caminito del Rey” a primit jertfa umană, lucru ce a dus la închiderea traseului în anul 2001. Amenzile pentru cei care se aventurau în explorarea muntelui chiar şi în aceste condiţii erau de 6.000 de euro, mai ales că podeţele s-au deteriorat în cei 14 ani de când traseul nu a mai fost accesibil.

În iunie 2011, guvernul regional din Andalusia şi cel local din Malaga au căzut de acord să împartă costurile restaurării „Micului drum al regelui”. Suma necesară reabilitării s-a ridicat la 9 milioane de euro. Pentru a asigura protecția drumeților, au fost montate garduri, balustrade şi trepte, toate acestea reuşind să păstreze farmecul locului. Traseul a fost deja inclus pe lista celor mai importante locuri de vizitat de către Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, deținută de trustul BBC Worldwide.

Inițial, drumul a fost construit pentru a asigura accesul muncitorilor la centralele hidroelectrice din regiune, între anii 1901 și 1905. Traseul și-a primit denumirea de „Micul drum al regelui” după ce a fost parcurs de Alfonso al XIII-lea, rege al Spaniei în perioada 1886 – 1931, acesta traversându-l când a mers la ceremonia de inaugurare a unui baraj din apropiere.

Sursa foto: caminitodelrey.org

Summary
Article Name
Cel mai periculos traseu montan din lume se redeschide
Author
Description
„El Caminito del Rey” („Micul drum al regelui”) din Spania se va redeschide turiştilor pe data de 24 martie 2015.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

01 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

75 queries in 0.214 seconds.