In ultimii ani, dispozitivele multimedia s-au transformat astfel incat sa satisfaca atat nevoile de mobilitate cat si de capacitate ale utilizatorilor.

Astfel, stick-urile USB, telefoanele inteligente, sau notebook-urile pot stoca o cantitate impresionabila de informatii. Totusi, acestea reprezinta medii de transmitere a atacurilor malitioase, avand in vedere ca ofera acces aproape instantaneu la retelele informatice si la toate documentele importante dintr-un sistem.

Pentru prevenirea unor posibilele brese de securitate si securizarea mediului de lucru, compania CoSoSys, dezvoltatoare de solutii pentru securizarea retelelor si prevenirea furtului si pierderilor de date propune Endpoint Protector Basic, o solutie potrivita pentru utilizatorii de acasa si firmele mici.

Aplicatia Endpoint Protector Basic permite doar conectarea dispozitivelor autorizate de catre un administrator, monitorizeaza fisierele transferate de pe PC, ofera rapoarte despre toate dispozitivele conectate la computer si nu poate fi dezinstalata decat prin introducerea unei parole.

StiriDeBine.ro si CoSoSys va invita la un concurs in urma caruia puteti castiga 3 licente Secure it Easy. Tot ce trebuie sa faceti este sa povestiti despre dispozitivele portabile si despre beneficiile lor, precum si despre riscurile la care se supun utilizatorii acestora.

V-ati confruntat vreodata cu pierderile de date sau cu furtul identitatii? Ati fost clientul unei firme care a fost afectata de furtul sau pierderea de date confidentiale? Daca da, v-a scazut increderea in compania respectiva? Va interesati de nivelul de securitate oferit de cei carora le incredintati datele personale? Iata cateva intrebari de la care sa pornim discutia!

Concursul se desfasoara in perioada 28 septembrie- 12 octombrie 2010 iar pentru a fi valide, raspunsurile trebuie sa nu contina limbaj licentios, jigniri, rasism, sau alte comentarii asemanatoare. In caz contrar StiriDeBine.ro isi rezerva dreptul de a sterge postarile. Castigatorii vor fi anuntati prin e-mail. Pentru acordarea premiului este necesara inscrierea cu o adresa de e-mail valida. Extragerea se va efectua pe data de 13 octombrie 2010, va fi inregistrata video si va putea fi urmarita integral pe site-ul StiriDeBine.ro.