Dana Nalbaru, cea care a fost prima voce feminina din trupa Hi-Q, care ne incanta verile in urma cu cativa ani, se pregateste sa isi lanseze ultimul sau album solo, intitulat “One Love”. Acesta este cel de-al patrulea album pe care l-a lansat de una singura, dupa ce nu a mai facut parte din componenta trupei Hi-Q. “Noua” Dana Nalbaru recunoaste ca nu mai este fata rebela de acum 6-7 ani si ca melodiile de pe ultimul ei album o reprezinta cel mai bine.

Dana Nalbaru ne-a explicat de ce a ales acest titlu – One Love – pentru ultimul sau album solo: “Albumul are ca tema generala iubirea. Pentru mine este o mare satisfactie, este primul in limba engleza, compus de mine, cu liniile mele melodice si textele mele. Consider ca este albumul care ma reprezinta cel mai bine“, spune artista intr-un interviu acordat StiriDeBine.

In urma cu un an si jumatate, Dana Nalbaru a inceput sa lucrez cateva linii melodice si astfel i-a propus lui Sebi Szemplye, de la Raza Studio, sa colaboreze pentru orchestrarea a fragmentelor la care ea lucrase pana atunci. Asa au luat nastere piesele “Drop a little love” si “In love”.

Dupa cateva luni, l-am cunoscut pe Sandu (Alexandru Suciu), cel care ma insoteste pe scena si cu care am lucrat restul albumului, si am constatat cu placere ca, din punct de vedere profesional, ne intelegem de minune. Am inceput sa lucram, iar rezultatul se vede in “One love”, albumul pe care il voi lansa in octombrie, marturiseste Dana Nalbaru.

Dana a inceput sa lucreze la albumul “One Love” alaturi de Sebi si a continuat cu Sandu, “din economie de timp, bani si din cauza ca functionam foarte bine ca echipa”.

Aveam nevoie de cineva care sa ma ajute in spectacole pe partea de orchestratie. Incepusem sa investesc in scule pentru live (laptop, midii controler, mixere etc.) si aveam nevoie de cineva care sa stie sa lucreze cu ele. Un prieten, actor si el, mi-a spus de Sandu si asa ne-am cunoscut“, povesteste Dana, marturisind in acelasi timp ca Dragos, sotul ei, este cel care a sustinut-o intotdeauna si cel care o ajuta sa nu renunte la visele ei.

Din moment ce titlul albumului face trimitere la iubire, am intrebat-o pe Dana Nalbaru daca este ea mai romantica in acest nou album “One Love”. “Nu stiu daca romantica este cel mai potrivit cuvant. Cred ca mai inteleapta ar fi mai bine spus”, admite ea.

Single-ul „Love”, piesa care marcheaza schimbarea Danei Nalbaru

Fanii pot asculta single-ul “Love” de pe ultimul album al Danei Nalbaru chiar pe site-ul ei personal, www.dananalbaru.ro. “Love” este un cantec de iubire, dupa cum recunoaste Dana. “Cred ca asta spune destul. Ce-am vrut sa exprim? Nu am avut un plan… asa a iesit. Cred ca oamenii au inceput sa uite ca iubirea vindeca tot si, intr-un fel, am vrut sa le reamintesc asta celor are poate au uitat“, spune artista.

Tot pe site-ul ei personal, Dana Nalbaru a scris: “Primul extras de pe acest album, piesa Love, marcheaza schimbarea stilului cu care am fost obisnuita…“. Dana ne-a marturisit ca prin intermediul albumului “One Love” nu a urmarit o reinventare a stilului ei muzical.

Este vorba despre ceea ce sunt eu in prezent. Nu mai sunt fata rebela de acum 6-7 ani, sunt un om implinit si incerc sa transmit asta prin muzica mea celor care asculta. Schimbarea a venit in mod firesc, odata cu varsta, cu familia, cu Sofia“, spune tanara mamica.

Videoclipul piesei “Love”, regizat de Dragos Bucur

Videoclipul piesei “Love” a fost filmat la 50 de kilometri de Bucuresti, in drum spre orasul Alexandria. “Regia este semnata Dragos Bucur, iar operator a fost Alex Traila, un bun prieten de-al nostru”, spune Dana Nalbaru.

Locul de filmare pe care l-au ales a fost un lan de orz, un loc neutru, dupa cum il descrie Dana. “Nu am ales un oras sau o camera, pentru ca povestea poate fi a oricui, in orice loc… si pentru a sublinia, inca odata, caldura pe care o emana piesa”, explica Dana.

Povestea din videoclipul piesei “Love” se petrece intre doi indragostiti (interpretati de actorii Dorian Boguta si Meda Victor), care ajung intr-un moment critic al relatiei lor si-si reproseaza multe lucruri. “Noi, adica eu si Sandu, venim ca niste ingeri ca sa le amintim ca iubirea poate vindeca totul”, marturiseste Dana.