Inca un film romanesc a fost confirmat ieri in selectia oficiala a festivalului Berlinala 2010. “Eu cand vreau sa fluier, fluier” este pelicula de debut a regizorului Florin Serban, noteaza Evenimentul Zilei.

Nici un regizor roman nu a mai ajuns in competitia festivalului in ultimii 17 ani, de la “Patul conjugal”, al lui Mircea Daneliuc. “Eu cand vreau sa fluier, fluier” va avea premiera mondiala pe 13 februarie, la doua zile de la deschiderea festivalului. Filmul va mai fi proiectat si pe 14 si 21 februarie, in sectiunea Generation.

„E un lucru extraordinar. Berlinul e unul dintre cele mai importante festivaluri si sa fii in competitie acolo e o mare onoare. In rand cu Polanski, cu atat mai mult”, declara cineastul, debutant in lungmetraj. „Filmul e foarte puternic. O sa va surprinda”, adauga co-scenaristul Catalin Mitulescu.

Pelicula care spune povestea unui intemnitat indragostit ar putea avea premiera in Bucuresti pe 26 februarie, dupa ce Berlinala isi anunta castigatorii.

Alaturi de Florin Serban, pentru Ursul de Aur mai candideaza si Paul Negoescu, cu “Derby”  si Adrian Sitaru, cu “Colivia”, ambii la sectiunea scurtmetraj. Romania va mai fi reprezentata insa de doua lungmetraje inscrise in sectiunea Forum: “Portret al luptatorului la tinerete”, regizat de Constantin Popescu si “Bibliotheque Pascal“.