Fundatia Culturala TIMPUL ii invita pe ieseni joi, 2 decembrie, de la ora 20.00, la Serile TIMPUL, anunta un comunicat remis StirideBine.ro.

In cadrul evenimentului Serile TIMPUL vor fi invitati Ion Cucu, Doina Ioanid si Victor Jalba – Soimaru. Intalnirea va avea loc in cafeneaua de la etajul 5 din Corpul R de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi (fosta cladire Romtelecom).

Ion Cucu isi lanseaza astfel volumul “Cum ar arata viata fara fotografie?“. Doina Ioanid va prezenta revista “Observator cultural” si totodata isi lanseaza volumul “Ritmuri de imblanzit aricioaica“, iar Victor Jalba – Soimaru si un cristian prezinta editura Casa de pariuri literare.

Sunt un conglomerat de emotii, din mii de fatete de emotii, care nu se pot ordona, pentru ca atunci s-ar anula reciproc. Emotiile se pare ca se nasc in continuare si nu se opresc niciodata. Cand pun mana pe un aparat fotografic, inca imi tremura. Dar nu de varsta, ci de emotie. Cum sa ai indrazneala ca, dintr-o cutie din tabla, cu ciob putin oval, putin slefuit in fata, sa recreezi lumea, cum credeam eu? Ce crezi ca face acea lentila? ‘Scoate’ imagine prin sufletul tau si ‘ia’ sufletul celui din fata ta. E clar ca valoarea e si in cel care are cutia in mana si umbla cu ea prin lume. In cazul meu, prin lumea scriitorilor“, declara Ion Cucu, citat de bookiseala.ro.

Cu ‘Ritmuri de imblanzit aricioaica’, poezia Doinei Ioanid dobandeste o intensitate a vibratiei poetice pe care volumele anterioare o lasau doar sa se intrevada. O poezie a destramarii si a singuratatii, cu atat mai tulburatoare cu cat autoarea nu recurge la ‘podoabe’. Lirismul se naste si creste din privirea necrutatoare, dar empatica aruncata asupra lumii din jur, din ritmul existentei si dintr-o profunda si emotionanta asumare a destinului“, spune Carmen Musat despre volumul de poezii al Doinei Ioanid, citata de agentiadecarte.ro.