“Casuta din povesti” reprezinta un proiect initiat de Asociatia MaiMultVerde care doreste sa atraga atentia asupra importantei reciclarii hartiei.

Intr-un comunicat MaiMultVerde, este anuntata construirea primei case din hartie, in perioada 21 aprilie-25 august. Acest proiect a fost initiat de Asociatia MaiMultVerde in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman si cu Atelierul de Carte.

Pentru a se realiza “Casuta din povesti”, de dimensiuni reduse din hartie turnata manual, va fi folosita o tona de deseuri din hartie, reciclata manual si care va fi obtinuta prin prepararea fibrelor de celuloza, dupa retete traditionale.

Turnarea caramizilor, a stalpilor, grinzilor si acoperisului se va face exclusiv mecanic prin presarea stratificata. Casa va fi construita in Atelierul de carte, din cadrul Muzeului Taranului Roman.

La Atelier se vor tine workshop-uri educationale gratuite despre cum se face hartia manuala. Acestea vor avea loc in perioada 12 mai-18 august, in fiecare miercuri intre orele 10:00 si 14:00 si sambata intre orele 15:00 si 17:00.

Muzeul Taranului Roman ii asteapta cu mare drag si pe aceea care vor doar sa dea o mana de ajutor si sa recicleze hartie.