Maşina care face şofatul mai sigur

Scris la data 25/03/2015 de in Stiinta

Producătorul de maşini Ford inovează la capitolul tehnologie prin introducerea unui sistem care îl va atenţiona pe şofer că a depăşit viteza limită impusă prin semnele de circulaţie şi chiar va acţiona în conformitate cu acestea. Sistemul Intelligent Speed Limiter va fi implementat în noul Ford S-Max, care va putea fi achiziţionat în majoritatea ţărilor europene, anunţă site-ul engadget.com.

speed-164063_640Vitezomanii care vor să scape de amenzi au un motiv de bucurie: Ford va lansa maşina care are grijă să respecte interdicţiile de depăşire a vitezei chiar şi atunci când şoferul nu este atent la acest lucru. Noua tehnologie dezvoltată de producătorul american de maşini se numeşte Intelligent Speed Limiter. Cei de la Ford spun că au introdus acest sistem în ofertă pentru a veni în sprijinul şoferilor care se vor întâlni cu cele peste 35.000 de radare fixe din Europa, în vederea reducerii la minimum sau chiar a eliminării amenzilor de viteză pentru cei care folosesc acest sistem. În plus, folosirea acestei tehnologii va diminua numărul de accidente care se produc pe fondul vitezei excesive.

Sistemul funcţionează în felul următor: camera montată pe parbriz detectează semnele de circulaţie aflate pe marginea şoselei, iar când maşina intră într-o zonă cu limitare de viteză, se reduce cantitatea de combustibil trimisă către motor, ceea ce duce la scăderea vitezei de rulare. În acest fel, se evită frânarea bruscă, care ar putea avea repercusiuni grave asupra pasagerilor.

Totodată, pentru a-i lăsa autonomie şoferului în a acţiona cum crede de cuviinţă în funcţie de situaţie, sistemul inteligent cu care este dotată noua maşină Ford poate fi dezactivat printr-un buton de pe consola maşinii sau apăsând un pic mai puternic pe acceleraţie. În cazul în care se accelerează involuntar într-o vale cu Intelligent Speed Limiter, maşina emite nişte avertismente sonore.

Acest sistem debutează alături de alte peste 20 de tehnologii introduse de Ford în gama S-Max prin noua generaţie, printre care se numără direcţia adaptivă, sistemul de tracţiune integrală iAWD şi asistentul de fază lungă.

Sursa foto: pixabay.com

Summary
Article Name
Maşina care face şofatul mai sigur
Author
Description
Producătorul de maşini Ford inovează la capitolul tehnologie prin introducerea unui sistem care îl va atenţiona pe şofer că a depăşit viteza limită impusă prin semnele de circulaţie şi chiar va acţiona în conformitate cu acestea.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

25 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

74 queries in 0.208 seconds.