Dulcele pacat al mierii

Scris la data 26/09/2012 de in Culinar

Dulcele pacat al mierii

Hrana a zeilor, elixir de sanatate pentru gurmanzi si protectie celesta in culturile antice, mierea ramane nectarul mitic ce simbolizeaza, din indepartate vremuri, dulceata, dragostea, fericirea si longevitatea.

Istoria mierii se confunda cu cea a omenirii, calitatile dietetice si terapeutice ale acesteia insotind civilizatiile din cele mai vechi timpuri pana astazi, cand este recunoscut efectul sau energizant, antifebril, antibacterian si antiseptic pentru organism.

Toamna de toamna, apicultorii iscusiti redecopera aurul albinelor, presarat cu ambra si gust de caramel aramiu, fabricandu-l cu multa migala, dar nu inainte ca acesta sa capete un aspect usor rasinos, de culoarea bronzului.

Diferita prin sortimentele regasite la raft, dar unica prin gustul irezistibil, mierea autohtona ramane preferata pe o piata cu multa competitie intre harnicutele gospodine din stup. Mierea de tei, galbena, este foarte aromata, iar cea de salcam are avantajul de a nu se zaharisi din cauza trecerii timpului. Nu trebuie uitata nici mierea de castan, neagra, dulce-maruie sau cea de arbust, considerata a fi cea mai amara dintre toate.

Completand savoarea platourilor cele mai speciale, mierea ramane culpa culinara a tuturor celor care au degustat macar o data o salata de portocale cu topping de miere si un strop de ulei de maslin sau coasta de vitel inabusita in tigaie, caramelizata cu miere si stropita cu vermut, suc de lamaie sau otet balsamic.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bine



Curs Valutar BNR

01 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

72 queries in 0.198 seconds.