Muzeul Satului Sibiu

Scris la data 12/11/2011 de in Lifestyle

Muzeul Satului Sibiu

Muzeul Satului Sibiu este un loc minunat.

Copacii imbracati cu haine de sarbatoare, ratustele jucause de pe lac, morile  de vant si apa, labirintul de alei, aerul proaspat m-au impresionat enorm. Este locul care te face sa uiti  de toate grijile cotidiene, sa te intorci in timp, sa descoperi cum traiau stramosii si in acelasi timp sa te bucuri de natura.

Muzeul in aer liber este situat in Padurea Dumbrava, la 4 km de orasul Sibiu si reda viata  satului romanesc. Totul a inceput de la o moara si treptat a continuat cu alte monumente: biserica, scoala, carciuma, popicaria etc.

Muzeul Satului Sibiu  mi s-a parut cel mai frumos muzeu in aer liber. Padurile ruginii, presarate cu poieni insorite, rauletul care misca morile de apa, podurile plutitoare, morile de vant din jurul lacului  claseaza muzeul printre cele mai reprezentative institutii de acest gen din Europa.

Muzeul se intinde pe o suprafata de 96 hectare,  avand o arie mult mai mare decat a Muzeului Satului din Bucuresti. Cei 10 km de alei, nu vor fi usor de parcurs, dar  merita sa va ambitionati sa descoperiti cele 340 de case din diferite parti ale tarii, interioare originale, instalatii de industrii taranesti si mijloace de transport traditionale. Obiectele din muzeu ajuta la ilustrarea tuturor domeniilor de activitate specifice satului, precum agricultura, cresterea animalelor, apicultura, pescuitul si vanatul.

Muzeul isi mai atrage turistii si prin gazuirea diferitelor festivalurile mestesugaresti si manifestari cu specific etnografic. Astra film festival a avut loc la sfarsitul lunii octombrie.

De asemenea, agrementul oferit vizitatorilor este variat. Cui nu i-ar placea o plimbarea cu lotca pe lac sau un tur cu trasura pe aleile muzeului? Eu astept sa vina iarna si sa ma plimb cu sania trasa de cai. Dupa plimbare ai unde sa te odihnesti. Muzeul adaposteste un han si o carciumioara care iti ofera mancare ca la mama acasa. Poti innopta la han, in casutele din incinta muzeului sunt aproximativ 50 de locuri de cazare.

Daca te pasioneaza bowling-ul, vei avea unde sa te joci. Exista o popicarie situata aproape de Carciuma din Batrani. Ce mi s-a parut mie interesant? Atat popicele cat si bilele sunt facute din lemn, iar jucatorii isi tin scorul pe  tabla.

Portile Muzeului in aer liber din Sibiu sunt deschise in tot timpul anului, zi si noapte.

 

Tags: , ,

One Response to “Muzeul Satului Sibiu”

  1. Anonima says:

    Si mie mi-a placut foarte mult ca si altora sunt destul de sigura!!! :)) :)

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

25 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

75 queries in 0.235 seconds.