“Optimism2010”, cea de-a treia editie a evenimentului organizat la Howard Johnson Grand Hotel din Bucuresti, a adunat in aceeasi incapare profesionisti din diferite domenii (Internet marketing, journalism sau dezvoltare profesionala, printre altele) care au vorbit salii arhipline despre jumatatea plina a paharului.

Optimistul Adrian Soare,  prezent in sfera virtuala prin site-ul www.succesdublu.ro, a vorbit in cadrul conferintei de vineri despre relatii, seductie si mai ales cum (nu) seduci pentru a ajunge la o relatie, atingand, poate, cel mai fierbinte subiect al serii.

Acesta a atras atentia asupra credintei ce inca dainuieste prin lumea barbatilor, si anume ca pentru a ajunge la femeia mult visata, trebuie sa aiba replica perfecta de agatat. Total gresit, se pare, din moment ce studiile de profil au aratat ca cea mai buna replica este un simplu “Buna”.

“Nu exista o pastila minune pe care sa o iei, sa te transforme in supererou si sa te doreasca toate femeile. Trebuie doar sa mentii conversatia interesanta si sa-ti dai seama daca iti place persoana respectiva”, explica Adrian Soare.

Ce am mai invatat cu adevarat folositor? Pentru ca o relatie sa mearga, este nevoie de doua componente, si anume de confort si atractie. Cele doua trebuie neaparat sa functioneze impreuna, pentru ca nu poti avea atractie fara confort sau confort fara atractie. De ce? Ne explica specialistul.

“Relatia este compusa din confort si atractie – sa te intelegi bine, sa aveti subiecte comune, lucruri pe care le fac prietenii intre ei, dar confortul fara atractie nu duce la o relatie, pentru ca intr-o relatie mai este nevoie si de atractie. Atunci cand esti prea disponibil esti doar amic. Si invers – daca exista atractie fara confort, femeile nu au incredere in tine si esti considerat un player”.

De asemenea, acesta a tras un semnal de alarma si cu privire la vechea mentalitate privind careia banii, masina si un fizic asemanator celui lui Brad Pitt garanteaza succesul. Complet gresit, atentioneaza Adrian Soare. De ce? Specialistul ne propune urmatoarea intrebare.

 Daca ar fi sa esuati pe o insula pustie, pe cine ati prefera sa aveti alaturi, pe un tip aratos, dar care abia deschide gura, sau pe un tip langa care va simtiti bine, care stie sa mentina interesul intr-o conversatie, chiar daca merge cu metroul? Raspunsul il stiti deja.

Adrian Soare a fost doar una dintre atractiile conferintei de anul acesta, iar absenta lui Cabral a trecut fara sa fie simtita, desi multi i-ar fi ascultat prelegerea.  Printre cei care au luat cuvantul se numara siCristina Bazavan, redactorul-sef al revistei Tabu, Mircea Ecxarcu, care a vorbit despre motivatia personala, Marta Usurelu, care a spus cate ceva despre curiozitatea nelipsita a jurnalistilor, revista Biz si pasiune, sau Mihai Sturzu, care si-a prezentat “copilul”, proiectul “Modelul meu”, o campanie sociala destinata tinerilor.

De la eveniment nu putea lipsi mascota Gusto, pufuletii normali si chiar cei inveliti in ciocolata. Pentru optimism. Care i-a inspirat pe cei prezenti in sala sa scrie trei lucruri pentru care merita sa fie optimisti.Am trisat si am tras cu ochiul la ce s-a scris. Voi care considerati ca ar fi lucrurile care fac viata sa fie privita cu ochelari roz?