Reteta simpla de cheesecake (prajitura din branza de vaci)

Scris la data 30/10/2010 de in Culinar

Reteta simpla de cheesecake (prajitura din branza de vaci)

Branza de vaci este o sursa importanta de proteine usor asimilabile, calciu, fosfor, vitamine din complexul B. Branza de vaci grasa e mai potrivita pentru a fi folosita în stare naturala, cea degresata -pentru budinci, prajituri, placinte etc. Branza de vaci exercita efect lipotrop (previne acumularea grasimilor in ficat) si se utilizeaza pe larg în maladiile ficatului, ale sistemului cardiovascular, in obezitate, diabet zaharat, sau in convalescenta, dupa fracturi sau traumatisme.

Iata o reteta traditionala de cheesecake, o prajitura care se pare ca exista inca de pe vremea romanilor si care este mult indragita peste ocean.

Aveti nevoie de: pentru blat -75 gr de unt topit ; 225 gr biscuiti digestivi, zdrobiti

pentru umplutura – 450 gr de branza de vaci ; 225 ml de smantana ; 150 gr de zahat tos ;  4 oua ; 40 de grame de faina ; 1 lamaie, coaja rasa si sucul ; 75 gr de sultanine sau stafide, imbibate cu apa ; zahar pudra, pentru ornare. Pentru 12 persoane. Timp de preparare : 60 de min, la care se adauga timpul de racire in cuptor – 1 ora.

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170 de grade C. Ungeti si tapetati o tava rotunda pentru prajituri (cu fund detasabil, de preferat), avand diametrul de max 25 de cm.  Pentru blatul de biscuiti – amestecati untul topit cu biscuitii zdrobiti si turnati amestecul in tava, apoi apasati cu lingura pentru a se obtine un blat compact. Introduceti tava in frigider, unde se va raci pe durata pregatirii umpluturii.

Pentru umplutura – puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina si coaja si sucul de lamaie. Amestecati cu mixerul, la viteza redusa, pana se obtine un amestec omogen.

Bateti albusurile pana se intaresc usor, apoi incorporati-le in amestecul de branza si adaugati stafidele. Scoateti tava din frigider si turnati amestecul de branza deasupra blatului de biscuiti.

Asezati tava intr-o tava intinsa de copt si coaceti la foc mic, timp de o ora.

Opriti cuptorul si lasati cheesecake-ul inca o ora in cuptor, cu usa usor intredeschisa, pana se intareste.

Scoateti din tava, prin detasarea fundului si lasati sa se raceasca complet. Presarati cu zahar pudra si raciti la frigider, pana in momentul servirii.

Tags: , , ,

2 Responses to “Reteta simpla de cheesecake (prajitura din branza de vaci)”

  1. sorin says:

    Nu cred ca reuseste cineva sa o faca la fel de buna ca a lui Copolovici:)

  2. [...] din brandul francez Paul anunta ca vor primi vizitatorii cu produse delicioase, realizate dupa retetele cofetarilor [...]

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bine



Curs Valutar BNR

21 Nov 2014

1 EUR = 4.3288 RON

1 USD = 3.0897 RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Credeţi că 2013 va fi un an mai bun decât cel care s-a încheiat?

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

69 queries in 0.518 seconds.