Sanatate la kilogram

Scris la data 09/10/2012 de in Culinar

Sanatate la kilogram

Cu totii de dorim sa aratam impecabil, sa ne simtim radiind de fericire atunci cand partenerul sau prietenii ne complimenteaza, motiv pentru care sanatatea noastra este foarte importanta si apelam adesea tratamentele de infrumusetare, tratamente care nu de putine ori fie sunt foarte scumpe, fie pot avea efecte negative.

Cum timpul mereu pe fuga nu ne permite sa consultam medicii regulat, dar nici nu ne dorim sa avem surprize neplacute cu organismul nostru, cea mai la indemana alegere ar fi  un popas de cateva minute printre fructe si legume, pentru a ne infrupta din sanatate.

Astfel, cum primăvara si toamna sunt cele mai inselatoare anotimpuri in ceea ce priveste imunitatea noastra, cele mai potrivite antidoturi  impotriva racelii si tusei le constituie menta, lime-ul sau ghimbirul. Pentru sanatatea noastra, este suficient sa adaugam cateva picaturi intr-un vas cu apa fierbinte si sa inhalam vaporii pentru a ne decongestiona caile respiratorii.

Weekend-ul ne face subtil cu ochiul, iar party-urile ne revigoreaza dupa o saptamana stresanta de serviciu, de aceea un fresh de portocale este binevenit pentru a da peste cap planurile de a doua zi ale insuportabilelei mahmureli, iar „iasomia-insomnia” sunt doua cuvinte ce se exclud reciproc deoarece sunt binecunoscute efectele iasomiei asupra insomniei.

Cu toate acestea, iasomia nu ne ajuta doar sa avem un somn odihnitor, avand efecte benefice, alaturi de menta, ulei  de ylang-ylang sau lemongrass  si in problemele de stres sau chiar depresie.

Acesta din urma, uleiul de  lemongras, are si proprietati anti-septice, anti-bacteriene, avand darul de a regenera rapid pielea, motiv pentru care este, impreuna cu toppingul de faină de malai, cu uleiul de masline, felii de banane si un gălbenus de ou, micul nostru secret in lupta impotriva acneei.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Stiri de bineon

Primeste Stiri de bine prin email

Stiri de bineCurs Valutar BNR

25 May 2017

1 EUR = RON

1 USD = RON

vezi arhiva curs

Sondaje

Pentru a avea succes în afaceri, ce contează cel mai mult?

View Results

Loading ... Loading ...
vezi arhiva de sondaje

73 queries in 0.198 seconds.