Potrivit Financial Times, valoare de piata a Facebook a ajuns la 33,7 miliarde de dolari, capilarizarea companiei surclasand nume precumYahoo sau eBay, informeaza Mediafax.

Analistii sunt de parere ca listarea Facebook la bursa va fi cea mai mare oferta publica initiala din sectorul IT de la cea efectuata de Google in urma cu sase ani, de 1,67 miliarde de dolari. In prezent, actiunile Facebook sunt tranzactionate la cel mult 76 de dolari pe unitate. Insa, motivul pentru care companii precum Facebook sau Twitter intarzie ofertele publice initiale consta in situatia actuala este perceputa drept o perioada slaba pentru pietele financiare.

Zvonurile cele mai optimiste privind listarea la bursa a Facebook, companie controlata de Mark Zuckerberg, anunta anul 2012. Pana atunci, insa, angajatii si actionarii pot sa-si vanda din participatii inainte de oferta publica pentru lichiditati rapide.

Prin urmare, investitorii care vor sa cumpere actiuni din timp pentru a profita de cresterile viitoare din viitor pot beneficia de privilegiul de a intra in actionariat daca fac oferte suficient de tentante actualilor actionari si angajatilor.